#DigitalUnited

Building bridges towards our common digital future

01.11.2023 | 09:00 - DoubleTree by Hilton Skopje

Почесни гости спикери на годишната конференција

г-дин

Alexander Risøy

Nebb CEO

Д-р

Благој Делипетрев

Консултант за вештачка интелигенција и поранешен научен советник во Научно Истражувачкиот Центар на Европската комисија

Програма

09:00 – 09:45

Регистрација на гости

09:45 - 10:00

Отворање на конференцијата

10:00 – 10:30

г-дин Стево Пендаровски

Претседател на Република Северна Македонија

г-дин Фатмир Битиќи

Заменик на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции

г-дин Азир Алиу

Министер за информатичко општество и администрација

г-ѓа Анета Пешева

Претседател на Собрание на МАСИТ

г-дин Илија Господинов

Претседател на УО на МАСИТ

г-ѓа Емилија Спировска

Член на Управен одбор, ПроКредит Банка

г-дин Газменд Абдија

Директор на Агенција за странски инвестиции и промоција на извоз

Поздравни обраќања

10:30 – 11:10

г-дин Alexander Risøy

Nebb CEO

Info Image

Почесен главен спикер

11:10 – 12:10

г-дин Азир Алиу

Министер за информатичко општество и администрација

г-ѓа Анита Никова Бундовски

Директор на УСАИД Проект CIDR (Critical Infrastructure Digitization and Resilience Program) / Северна Македонија

г-дин Милан Секулоски

Сениор Експерт за сајбер безбедност, e-Governance Academy

г-дин Сашо Мицков

Одговорен за Информативна Сигурност на ниво на АСЕЕ Група

Сесија 1

„Сајбер безбедноста како предуслов за дигитална иднина”-Важноста на градење лидери кои ќе предводат во процесот на јакнење на национални и регионални капацитети во делот на сајбер отпорност и сајбер безбедност“

12:10 – 12:40

Кафе пауза – powered by Citroën

12:40 – 13:10

Д-р Благој Делипетрев

Консултант за вештачка интелигенција и поранешен научен советник во Научно Истражувачкиот Центар на Европската комисија

Info Image

Почесен главен спикер

13:10 – 14:25

г-дин Јане Антов

Директор на Систем Интеграција и Напредни технологии, Неоком

г-дин Виктор Крстевски

Менаџер за развој и испорака на производи и услуги, Nextsensе

г-ѓа Маријана Андриќ

Основач, Маранд Kонсултанти

г-дин Нино Карас

CEO и Co-Founder на CodeWell AI

г-дин Гоце Пешев

Одговорен за Зголемување на продуктивност, Активност на УСАИД Партнерства за економски раст

Сесија 2

Погледни во иднината – со дигитализација, до самоодржливост и поголема конкурентност!

14:25 – 15:25

г-дин Александар Тодоров

Директор на експозитура за средни претпријатија во ПроКредит Банка, модератор на сесија

г-ѓа Емилија Спировска

Член на Управен одбор, ПроКредит Банка

г-дин Горан Дамовски

Team Leader of Swiss funded Increasing Market Employability Program - IME , Програма за зголемување на пазарната вработливост на Швајцарската агенција за развој и соработка

г-ѓа Ангела Настевска

Кентаур

г-ѓа Наташа Тасеска

Меркур

г-ѓа Митка Мојсовска

Директор за финансии, КОЛА групацијата

Сесија 3 – powered by ProCredit Bank

Дигитална еволуција на македонскиот бизнис: Инспиративни успешни приказни на приватниот сектор

15:25 – 15:35

Завршни зборови и затворање на конференцијата

15:35 – 17:00

Ручек